add firstCommands
keyAuthentification

Uitnodiging eCall informatiebijeenkomst

27 November 2013 - Nederland -
 .

De Europese Commissie werkt aan regelgeving die beoogt dat vanaf eind 2015 nieuwe typen personenauto's in Europa uitgerust zijn met eCall. De eCall-techniek zorgt ervoor dat auto's zelf contact opnemen met 112 bij een ongeval (een noodoproep). De exacte locatie van het ongeluk en andere informatie wordt doorgegeven. Het is ook mogelijk door middel van een knop eCall met de hand in werking te stellen. Zowel bij een automatische als een handmatige waarschuwing wordt tevens spraakcontact gemaakt via 112 en de meldkamers. Bij het activeren van eCall worden ook de verkeerscentrales van de wegbeheerders aangeschakeld. De meldkamer kan hierdoor optimaal gebruik maken van de middelen die bij wegbeheerders aanwezig zijn (camerazicht, beveiligen plaats incident).

De komst van eCall betekent dat in 2015 alle 112-centrales en meldkamers gereed moeten zijn voor het ontvangen van de automatische noodoproep van motorvoertuigen.

Op woensdagmiddag 27 november organiseert het project HeERO 112 NL een informatie- en discussiebijeenkomst die tot doel heeft om u te informeren over de komst van e-Call en wat dat m.n. betekent voor de 112-centrale, meldkamers en verkeerscentrales. Wij zijn met name ge├»nteresseerd in hoe u als direct betrokkene tegen eCall aankijkt en hoe de samenwerking tussen meldkamer en wegbeheerder ingevuld kan worden. Er zal dan ook alle ruimte zijn voor vragen en discussie.  

Uw mening doet er toe!
De bijeenkomst vindt plaats bij Cinemec te Ede.

Doelgroep
De dag is bedoeld voor leidinggevenden en medewerkers 112 / meldkamers, alarm- en verkeerscentrales en beleidsmedewerkers.

Programma
Het voorlopige programma van de bijeenkomst is als volgt:

12.00 - 13.00 uur Ontvangst met lunch
                                
13.00 - 17.00 uur Plenair programma

Opening door dagvoorzitter, G. Swillens, oud voorzitter Landelijke Raad voor Fysieke Veiligheid & oud burgemeester Wijk bij Duurstede

Achtergrondinformatie eCall, door T. Verlinden, Projectleider HeERO NL 112

Samenwerking 112, meldkamers en verkeerscentrales, door D. Ottevanger, hoofd Operationele Ontwikkeling Wegverkeer Rijkswaterstaat

Toekomst Meldkamer o.h.g.v. Ecall en digitalisering vanuit meerdere invalshoeken door H. Scholten directeur Geodan

Interactieve sessie
- Hierbij wordt aan de hand van stellingen nagegaan wat eCall gaat betekenen voor het werk van 112, meldkamers en verkeerscentrales en voor de samenwerking tussen de partijen:
- Wat betekent de komst van eCall voor het werk bij 112 en in de meldkamers?
- Samenwerking en uitwisseling gegevens tussen meldkamers en verkeerscentrales met het oog op noodhulp en incidentmanagement
- Welke rol spelen de private alarmcentrales (verzekeraars en OEMers)?

Discussie inclusief forum met vertegenwoordigers van de verschillende kolommen over de dilemma's rondom Ecall

17.00 uur nformele afsluiting

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen met het Congres- en Evenementenbureau Politieacademie, telefonisch: 055-5397497 of per email: [email protected]. Graag tot ziens op 27 november a.s.!

Wilt u nu al meer weten over eCall, kijk dan op http://heero-pilot.eu.

Presentaties

 .
 .
 .
 .
 .