add firstCommands
keyAuthentification

Olanda

 .

Descrierea proiectului pilot naţional şi a rezultatelor preconizate

Implementarea eCall în Olanda se va baza pe un Centru de preluare a apelurilor (PSAP) central. Proiectul pilot va consta în generarea de apeluri eCall din autovehicule în regiunea de test. Folosind reţelele de telefonie fixă şi mobilă, apelurile vor fi direcţionate către centrul naţional 112. Acesta va recepţiona şi opera apelurile eCall şi va trimite informaţiile către Serviciul de Urgenţă în regiunea de test. Informaţiile vor fi de asemenea transmise şi Centrului de management al traficului (TMC).

Echipamentele existente în centrul 112 sunt pregătite să fie ajustate pentru recepţionarea şi operarea eCall. Apelul va fi transmis către Serviciile de Urgenţă şi centrului de monitorizare a traficului folosind soluţiile standardizate. Se vor echipa 25-100 de autovehicule cu unităţi eCall. Maxim 25 de autovehicule vor aparţine 112 şi RWS, numărul total de autovehicule depinzând de participarea companiilor private. Din puntul de vedere al tipurilor de teste efectuate, Olanda va testa activarea eCall, operarea apelului de voce şi a datelor transmise, oferirea de asistenţă de urgenţă  până la ajungerea echipelor de salvare la locul accidentului. Ca şi parte a testului, autovehiculele se vor deplasa în cel puţin două ţări participante. Numărul de autovehicule care se vor deplasa în străinătate va fin între 20 şi 40. În plus alţi particpanţi HeERO se pot alătura testelor din Olanda.

La terminarea proiectului pilot olandez se aşteaptă obţinerea de specificaţii funcţionale şi standarde care să permită recepţia  şi operarea eCall la nivelul PSAP şi trmiterea acestora către Serviciile de Urgenţă şi TMC. Olanda se pregăteşte să obţină procedura de operare necesară utilizării informaţiei atât pentru ajutorul de urgenţă cât şi pentru managementul incidentelor la TMC. Ca şi  rezultate finale specificaţiile eCall vor fi implementate îm infrastructura operaţională 112 împreună cu conexiunile la Serviciul de Urgenţă şi TMC.

 .

Consorţiul naţional al proiectului pilot din Olanda

Coordonator la nivel naţional: Rijkswaterstaat (Direcţia Generală pentru Lucrări publice şi Managementul Apelor)
Punct de contact: Jan van Hattem,

Autoritate publică: KLPD (Agenţia Naţională de Poliţie)

 .