Italia

 .

Pilotin kuvaus ja odotetut tulokset

Italian pilotti tullaan asentamaan Varesen hätäkeskuksen (alueellinen hätäkeskus) ensimmäiselle tasolle.

Matkapuhelinoperaattori odottaa pilotin ja sen testauksen osoittavan eCall-viestin oikean välityksen hätäkeskukselle aikaansaamat tekniset ja toiminnalliset seuraamukset sekä verkkolaitteistovalmistajien ohjelmistolisäosien asennuksen ja testauksen. Pilotti tulee myös määrittelemään kansallisella tasolla tehtävään eCall-käyttöönottoon tarvittavan ajan ottaen huomioon kokonaislukumäärän ja ensimmäisen tason hätäkeskuksen paikan ja eCall-prosessin määrittelevien laitostahojen suositukset.

Autoteollisuus odottaa pilotilta käyttökelpoisia tuloksia joiden perusteella voidaan tehdä lopulliset arviot eCall-toimivuuksista, joita on kehitetty eri ajoneuvolaitteistoissa, määritelmiä eCall-laitteiston ajoneuvopään asennusohjeista sekä suuntaviivoja käyttöliittymä- ja käyttöominaisuuksiin.

Liikennevalvonta ja yksityiset palvelutuottajat odottavat osoittavansa miten suuressa määrin yleiseurooppalaisen eCall-palvelun kehittäminen tulee mahdollistamaan lisäpalveluiden, kuten kehittynyt tiepalvelu, liikennetiedotus jne, leviämisen. eCall-käsittely tulee myös auttamaan käyttökelpoisten ja oikea-aikaisten liikennetiedotteiden muodostamista liikenneonnettomuuksista testialueella. Lisäksi on ajateltu osoittaa miten yksityinen kutsukeskus voisi myötävaikuttaa hätäkeskusverkon laajentamiseen kansallisella tasolla.

Yleisellä tasolla pilotin odotetaan arvioivan mikä on paras organisaatiomalli kansallisen tason eCall-käyttöönottoon, voitettavat esteet, tarvittavat päivitykset hätäkeskuksiin ja viestintäverkkoihin, eCall-käyttööoton kustannukset Italiassa ja siihen tarvittava ohjeistus.

 .

Italian pilottiryhmä

Jäsenmaan johtaja: Presidency of Council of Ministers - Department Innovation
Kontaktipiste: Marco Marrazza,

Autoteknologian tuottaja: Magneti Marelli

OEMs: CRF

Matkapuhelioperaattori: Telecom Italia

Hätäkeskustoiminnot: AREU

Autoliitto: Automobile Club d'Italia

 .