Alankomaat

 .

Pilotin kuvaus ja odotetut tulokset

eCall-toteutus Alankomaissa tulee perustumaan keskitettyyn 112-hätäkeskukseen. Pilotti koostuu autoista, jotka tuottavat eCall-viestejä testialueella. Viestit välitetään langattoman ja lankaverkon kautta kansalliseen 112-keskukseen. Tämä vastaanottaa ja käsittelee eCall-viestit ja lähettää tiedot testialueen hätäpalveluille. Tiedot lähetetään myös liikennevalvontakeskukseen.

112-keskuksen laitteisto on valmiina  täydennettäväksi eCall-viestien vastaanotto- ja käsittelymahdollisuudella. Viestien välitys hätäpalveluille ja liikennevalvontakeskukseen tulee käyttämään teollisuuden vakioratkaisuja. 25-100 autoa tullaan varustamaan eCall-laitteilla. Hätäkeskus ja ministeriö toimittavat korkeintaan 25 autoa ja muiden autojen määrä riippuu yksityisten yritysten mukaatulosta. Testityypeistä Alankomaissa testataan eCall-viesiten aktivointia ja eCall-operaattorin viestin vastaanottoa sekä hätäpalveluiden lähetystä onnettomuuspaikalle saapumiseen saakka. Kokeiden osana autot ajetaan vähintään kahden muun osallistujamaan alueelle. Ulkomailla ajavien autojen määrä on 20 - 40. Lisäksi muut HeERO-osalliset voivat osallistua Alankomaiden testeihin Alankomaiden koealueella.

Pilotin lopussa Alankomailla pitäisi olla toimivat määrittelyt ja standardit  eCall-viestien vastaanottoon ja käsittelyyn 112-ympäristössä hätäkeskuksissa ja niiden välittämiseen hätäpalveluille ja liikennevalvontakeskukseen. Alankomaat suunnittelee kehittävänsä tarpeelliset toimintamenettelyt tietojen käsittelyyn sekä hätäpalveluissa että liikennekeskuksen häiriönhallinnassa. Lopputuloksena eCall-määrittelyt, standardit ja toiminnot otetaan käyttöön 112-toimintaympäristössä mukaanlukien liittymät hätäpalveluihin ja liikennevalvontakeskukseen.

 .

Alankomaiden pilottiryhmä

Jäsenmaan johtaja: Rijkswaterstaat (Directorate General for Public Works and Water Management)
Kontaktipiste: Jan van Hattem,

Julkinen viranomainen: KLPD (National Police Agency)

 .